Hur kan alternativa datakällor och analysmetoder hjälpa oss förstå framtiden bättre? I seminariet den 17 september som Tillbäxtbarometern anordnade tillsammans Nordic Morning Group tog en imponerande line-up av paneldeltagare sig an just detta ämne.

Ämnet är av stor vikt speciellt ett år som detta då vi kunde se förstahands hur företags planer och strategier ödelades på bara några månader på grund av en oväntad och uppskakande utveckling. I vår globaliserade ekonomi och i vårt uppkopplade samhälle där informationsflödet är konstant, vilken information ska man då basera den strategiska planeringen på?

För ett COVID-19-år är traditionella modeller och insamlingsmetoder för att samla in marknadsinformation för långsamma och riskerar att missa relevanta faktorer. Alternativa datakällor med hög frekvens, som finns tillgängliga i realtid och som även kan vara kompletterade med framåtriktad prediktiv analys tack vare AI är inte en ny företeelse men de senaste månaderna har intresset för det ökat markant.

Seminariet samlade utvecklare av metoder och användare för att diskutera hur långt utvecklingen kommit inom området. Paneldeltagarna bestod av Mats Kinnwall (chefsekonom Teknikföretagen), Peter Majanen (CEO Quattroporte AB), Ylva Hedén-Westerdahl (prognoschef Konjunkturinstitutet), Rodrigo Graviz (CEO My Telescope AB), Alexander Norén (Analyschef Skanska Sverige AB). Med Blue Institutes Benjamin Ståhl som moderator och Anne Årneby från Nordic Morning Group som värd.

 

Copy link
Powered by Social Snap